Wat kunnen we de vogels voeren?

Brood: is niet zo voedzaam, maar helpt als je honger hebt.
Oude cake of biscuitjes daar zit wat meer in dan brood omdat er vet in zit en dus is het voedzamer.
Gekookte aardappels in schil blijven lang goed, als je hem door midden snijd wordt hij helemaal leeg gepikt tot de schil over blijft. Ook gewoon geschilde en gekookte aardappels zijn prima maar moet er wel op het zout gelet worden want veel zout is slecht voor de vogels.
Gekookte rijst, bami of spaghetti is rijk aan zetmeel en vooral geliefd bij spreeuwen en kauwtjes.
Fruit daar zijn heel wat liefhebbers voor. Ook oud fruit wat normaal misschien wel weggegooid wordt zijn voor vogels geschikt. Je kunt het in stukjes snijden op de voedertafel of aan een boomtak spiesen. Vogels als Merel, Kramsvogel, Koperwiek, Spreeuwen en kleine vogels als Roodborst, Zwartkop of Pimpelmees lusten dit graag.
Gewone Kaas uitgedroogde harde kaas is goed voor vogels Voor de kleinere vogels kun je het raspen voor op de voedertafel. Of strooi dit tussen de bladeren op de grond in de tuin, vooral de winterkoninkjes vinden dit fijn Ook door de vetbol kun je kaas doen.
Ook Vet en Vlees kunnen we als voer gebruiken. Bijvoorbeeld: Stukken vet, spekzwoerd. Een Mergpijp uitgekookt met stukjes vlees eraan Vooral Mezen, Spechten, kraaiachtigen en Spreeuwen zijn hier gek op. Ook rozijnen en gedroogde vruchten zijn geliefd, wel even weken voordat ze op de voedertafel komen of door de vetbol mengen. Verse kokosnoot wordt helemaal leeg gegeten.
Natuurlijk veel zaden en noten zijn te gebruiken, hiervan zijn in de dierenwinkel kant en klare mengsels te koop. Zelf koop ik apart nog zonnebloem pitten (mezen) en hennepzaad voor Groenlingen. Meelwormen koop ik ook vaak vooral voor de roodborst die is er gek op, maar dan moet hij wel snel zijn want anders eten de mezen ze op.
{short description of image}
Vogelvoer kan heel decoratief zijn in je tuin de ring en voederblokken hang ik in de pergola. Met kerst zet ik een kerstboom in de voortuin dichtbij mijn raam, daarin doe ik als versiering alleen vogelvoer bijvoorbeeld: Dennenappels met vet, vetbollen, pindanetjes, vetringen, vetstaven en slingers van pinda's Doordat de kerstboom dicht bij het raam staat kan je de vogels van heel dichtbij in een natuurlijke omgeving observeren.